torsdag 29 november 2012

Årets julkalender


I övermorgon börjar nedräkningen mot jul!

Nova fick julkalendern av farmor och farfar och både jag Nova ser fram emot att se årets alla 24 avsnitt varje morgon fram till julafton. I år är det Mysteriet På Greveholm - Grevens Återkomst. Det är en uppföljare på Mysteriet på Greveholm från 1996 som är en av de mest uppskattade julkalendrarna i TV. Enligt röstningar ska den ha vunnit tätt följd av Sunes jul, Teskedsgumman och Trolltider. Mina favoriter har varit Sunes jul och Pelle Svanslös.

För morgonpigga barn (och föräldrar) börjar julkalendern visas på Barnkanalen.se redan klockan 06.00 den 1 December. Här hemma väntar vi nog till 07.15... Vi tillhör inte kategorin morgonpigga ;)

Jag tycker att julkalendern på TV:n är förknippat med julkänsla ända sedan jag själv var litet barn. Jag minns hur jag nästan hoppade ur sängen på morgonen och satt där i soffan med frukosten och kalendern. I förväg hade jag letat upp var dagens lucka var, så att man kunde öppna den samtidigt som dom öppnade den på TV:n. På kvällen satt jag där bänkad inför reprisen med. Det var på den tiden då TV-tiderna fick passas och eventuellt kunde det spelas in på VHS. Idag kan man ju kolla dygnet runt på webben!

Hur mysigt är det inte att dela denna julkänslan med barnen. Det har blivit många julkalendrar som setts genom åren eftersom jag har sju år mellan mina tre barn. Och fler lär det bli! ...Julkalendrar allstå!! ;)

Klicka här för att komma till Julkalendern på Barnkanalen.se

 Det har gått 16 år sedan familjen Olsson flyttade in på slottet Greveholm och äventyret från den första julkalendern utspelade sig. Nu har barnen Olsson hunnit bli vuxna och familjen har för länge sedan flyttat från slottet. En ny familj kommer till slottet Greveholm. Där bor fortfarande spökena Jean och Staffan. 
 


Cessan

tisdag 27 november 2012

Med doft av jul


Det blev en tur inom Village butiken för att byta julstjärnorna mot en storlek större efter barnrytmiken. Blev så nyfiken på lussebulle te och polkagris te att de också fick följa med hem :)


Det blev även en liten sväng till gårdsbutiken Fridas Gård innan vi hämtade storasyster på skolan. Där har dom Maison Belle Christmas Clean från Isabella Smith med doft av apelsin och kanel. Min absoluta favorit med den juligaste doften att städa med. Så pass att jag gärna sprayar och torkar lite extra. Den är dessutom helt nedbrytbar och miljövänlig.

Så med ett rent, juldoftande hem och lussebulle te och julmusik ska jag nog få till lite julstämning och jula lite i kväll :)

Cessan

Snart är det jul här i vårt hus...


Flera läkarbesök och möte med dietist har stått på det dagliga schemat den senaste veckan. Lilla Nellie har inte blivit bättre i sin lilla mage. Nya tester och undersökningar har gjorts. Olika vällingsorter har provats, som Nutramigen och nu den allra sista Neocate som vi försöker få henne att tycka om. Det går sådär... Den smakar inte så värst gott. En månad har gått sedan hon blev dålig och trots att vi inte vet säkert än är det fortfarande komjölksprotein allergi som misstänks.
Första advent är på söndag och jag tänkte hinna med att jula lite hemma! ❤ Kartongerna med julpynt plockades ner från vinden igår kväll och jag köpte några nya fina vita julstjärnor i papp från Watt och Veke till fönstren. Dom lös så fint!! Det får bli ett litet återbesök till Village butiken i eftermiddag för att byta några av julstjärnorna till en modell större.

Julkänslan vill jag ska infinna sig innan jul och efter nyår åker julen ut. Eftersom vi har en allergivänlig och barrfri konstgran (låter lite finare än plastgran ;)) så brukar även den stå klädd och fin hemma hos oss till första advent. Vi får väl se om jag hinner med det i år... 

Nu ska jag äta upp frukosten, hoppa in i duschen och ta en sväng med Nellie till babyrytmiken på öppna förskolan!

Ha en trevlig tisdag!

Cessan

tisdag 20 november 2012

Duracell från morgon till kväll

Likt en duracellkanin har jag fått denna tisdagen att gå...

I vanlig ordning började dagen med att fixa Nova inför skolan. Därefter besök på BVC för att kolla vikten på bebisen. Hon hade ökat i vikt, men inte tillräckligt mycket. Vilket resulterade i en akuttid på Barnmottagningen för fler prover, undersökningar och recept på ny mjölkfri välling från apoteket. Då tiden blev knapp mellan BVC besöket och läkarbesöket så hann jag i väntan med några ärenden på stan...

Direkt från läkaren till skolan. I bilen då jag hämtat Nova pratade vi om vad vi skulle hitta på och bestämde oss för att prova på babyrytmiken på öppna förskolan. Jag har varit på öppna förskolan med de andra två barnen då de var små, men nästan glömt bort att det fanns. Så detta blev första besöket för Nellie. Hon tyckte att det var hur skoj som helst! Nova fick låna en stor gullig Rubens Barn docka som fick vara hennes bebis när vi sjöng och dansade till musik. Öppna förskolan kommer vi snart att besöka igen :)

Efter undanplock av det som inte hanns med i morse, middag och kvällsfix tog jag en varm skön dusch och har jag nu landat i soffan och här tog batterierna tog slut för idag...
 
Dags att ladda om för morgondagen!

Cessan


måndag 19 november 2012

Emporia


Svisch! Så var det måndag igen! Helgen har gått så fort...
Vi och tydligen ALLA andra tog ett besök på nya stora köpcentrat Emporia igår. För det var så mycket folk att man faktiskt trängdes på den enorma gallerian! Super trendigt och påtänkt bygge med en massa kul idéer. Allt från bemannad garderob där man kan hänga in ytterkläderna, laddstationer där man kan ladda mobilen, familjelounger, amningsrum, och leköar för barnen, eller varför inte boka in en personal shopper!?

Det var på tok för mycket folk för att man skulle känna för att strosa runt i alla kul butiker. Men vi besökte den engelska leksaksbutiken Hamleys. Nova gick runt och tittade och pekade ut alla fina saker som hon kan tänka sig att önska i julklapp. Det var även flera olika bord där de stod i butiken där de demonstrerade lite kul produkter så som bodyglitter tatueringar och nagellackskit med schabloner. Och det stod högt på önskelistan!!
 
 
Jag som börjat med julklapparna i god tid tycker att det är lite svårt att vänta ända till julafton med vissa klappar man hittat till barnen... Så här såg dom ut i TV-soffan i lördags!
 
Till och med tonåringarna kunde ställa upp på en bild med lillasyster i sina nya jumpsuits!! ;)
 

Cessan

fredag 16 november 2012

Alla sover om natten utom katten... och bebisen

Min sömn om nätterna har inte varit något vidare på det senaste... Lilla bebisen vaknar i ett och vill äta. Trodde att hon skulle bli bättre i lilla magen nu sedan jag börjat med totalt mjölkfri kost. Men hon är lite gnällig och orolig om nätterna speciellt. Den mjölkfria vällingen introducerar vi för fullt och med lite tålamod ska hon nog snart acceptera den.

Det handlar om ett par veckor till. Sedan är det är dags att stämma av hos läkaren igen och se om hon ökat i vikt. Det vore så skönt att få klartecken på att hon får börja med mättande gröt och att vi får börja med små smakportioner mat igen :)

Idag kom ett paket i postlådan med ytterligare några av mina fina midseason sale fynd!
Nova hade bestämt med farmor och farfar att hon skulle hämtas på skolan och vara hos dem i eftermiddag. Så jag och Nellie får fixa lite här hemma och handla lite till kvällens fredagsmys!
 
Kockan är lite över tolv och jag har ännu inte kommit ur morgonrocken... Men efter nattens mindre bra sömn kan jag unna mig att ta det lugnt och ta dagen som den kommer tycker jag... :)

 Cessan

torsdag 15 november 2012

Lite fyndigt!

Midseason sale lite här och var! Och jag har lyckats fynda lite fint både till julklappar och till den ständigt växande bebisen från lite olika nätshoppar. Ett nytt märke för mig som jag inte tidigare köpt är Aya Naya. Wow, vilka fina flickkläder!! Jätte söta, mycket välsydda, bohemiska och romantiska med spets och blommor och mönstrat i den jordnära färgskalan. I love! <3
Fyndade några plagg från Wheat, Mini a Ture och pyjamaser från Me Too. Lite för stora i storlek 74, men de passar snart. Jag gillar att ligga steget före, så att det inte helt plötsligt är tomt i garderoben när storleken mindre vuxits ur.

Mina paket som kom idag skulle givetvis hämtas på två olika utlämningsställen. Så det blev en ordentlig långrunda med vagnen både innan och efter att vi hämtat storasyster på skolan.
 
Solen lyste med sin frånvaro, men det milda vindstilla vädret var ändå riktigt behagligt.
Nellie låg och tittade på alla träden och på dom få löv i vackra färger som ännu håller sig kvar på grenarna.

Om några dagar är säkert alla löven borta, men det ska bli riktigt mysigt att ersätta dem med upplysande ljusslingor. Vi är väl inte direkt i närheten av ljusslingor á lá familjen Griswold från filmen Ett päron till farsa firar jul.
 
...Men ett par stycken ska vi sätta upp i alla fall ;)  

Cessan








 

onsdag 14 november 2012

Bling bling

Då har även den näst minsta familjemedlemmen kommit in i iphonens värld...
Ett godnatt sms pep till på min mobil igår kväll, lika så ett "Godmorgon min bästa mammis❤"  i morse
Nova fick pappas gamla mobil och ett abonnemang för barn. Fullständig lycka! :) Hon hade full koll på var det fanns coola mobilskal att pimpa telefonen med. Så med sina egna sparpengar köpte hon både bling bling skal och rosa hörlurar på TGR.

Nova har haft en annan mobil med kontantkort i snart ett år och det har verkligen varit guld värt! Speciellt när vi nu har en liten bebis och slipper bege oss ut för att leta på lekplatser och hos kompisar när vi vill henne något. I stället har vi ringt hem henne när maten varit klar eller det har varit dags att komma hem. Och hon har meddelat om hon gått hem till någon annan kompis eller ringt då hon som en gång i somras trillat på cykeln och slagit sig...
Nu lyssnas det däremot på musik och hon vill utmana mig i Ruzzle och jag får massor av gulliga sms.

...Det dröjer dock ett par år tills den allra minsta familjemedlemmen också får ha en egen mobil. Än så länge nöjer hon sig med att hjälpa mamma i tvättstugan! :)

Cessan

måndag 12 november 2012

Hemligheter...

Att välja present till pappa på farsdag är inte alltid det lättaste. Efter lite funderingar och lite check med killarna och Nova bestämde dom sig för att pappa skulle få klicka hem vilken OnePiece han ville ha... Om han nu ville ha någon!?
Nova skulle bara kolla lite med pappa när dom tog en tur i bilen för ett par dagar sen och frågade lite om han kanske önskade sig en OnePiece i farsdagspresent? ...Det var den överraskningen! Hihi... Men glad blev han ändå! ;)

Från den ena hemligheten till den andra...

Det var så länge sedan som jag och Nova hade lite tid bara vi två. Så igår eftermiddags stannade lillasyster hemma med pappa för första gången och vi gick på bio och tittade på Tingeling Vingarnas Hemlighet. Med lite varma snacks och läsk satt vi i biosalongen och mös tillsammans. En lycklig Nova tyckte att det var den allra bästa film hon någonsin sett! :)

Efter biobesöket åkte vi hem till farmor och farfar och åt resterna av den super goda kalkonmiddagen som vi blev bjudna på i lördags. Fredrik hade promenerat dit med lillasyster i vagnen, som sov så gott tills vi kom.

Nu tänkte jag svänga ihop en kladdkaka som Nova och hennes playdate ska få fika på när dom kommit hem efter skolan.

Ha en trevlig måndag! <3

Cessan


tisdag 6 november 2012

Jul feeling

För mig är julen vit som snö!

Fina pappstjärnor som lyser i fönstren, väldoftande hyacinter, amaryllis, granris, zink, mysiga kuddar och varma plädar i soffan, levande ljus, doftljus med julens aromer och värmeljus i mängder!! Och givetvis pepparkakor, lussekatter och glögg <3

Igår eftermiddag åkte jag och mina flickor en tur till Tomtebyn med Louice och hennes lilla flicka Alice. Tjejerna gick lite före oss och tittade på alla tomtarna medans vi gick bakom och inspirerades och tittade på allt möjligt fint till hemmet och pratade.
Vi fikade på Farmor Idas café. Jag och Louice valde varsin mörk kladdkaka och konstaterade att det var den absolut godaste vi smakat!!

Än har ingen riktig julkänsla infunnit sig... Kanske därför som jag för ovanlighetens skull kom tomhänt hem. Louice däremot, hittade jätte fina julsaker i vitt och silver!! Men det är ett par veckor kvar till första advent och det blir säkert ett återbesök innan det är dags att julpynta hemma.

Idag har vi gjort en del som var inplanerat i almanackan. Bland annat har vi varit på sex månaders kontroll på BVC. Nellie klarar allt det där som en sex månaders bebis ska klara av, men hon hade tappat lite i vikt. Kanske beroende på att hon möjligen har komjölksproteinallergi. Så nu blir det uppföljning och pricktest som följd. Nu har vi iallafall fått klartecken på att hon får lov att prova lite smakportioner igen! :) Mjölkfritt denna gång.
I eftermiddags fick Nellie smaka en majskrok för första gången! Hon tittade på den, smakade lite försiktigt, klöktes lite och rös i hela kroppen. Hon tittade på mig med lite underlig blick... "Kan man verkligen äta det här Mamma!?".

Vi får prova en ny majskrok igen i morgon :)

Hur underbart julig är inte denna bliden från Sköna hem!? I love <3
Kanske börjar jag få lite jul feeling ändå!?... ;)

 Cessan

 
















lördag 3 november 2012

Time out!

I morse tog lilla bebisen sovmorgon och lät sin mamma och pappa få en välbehövlig extra timme att snusa vidare i sängen :) Därefter tog vi långfrukost och bestämde oss för att bara ta det lugnt hela lördagen!! Inte göra någonting!! ...Mer än det vardagliga då, som man aldrig kommer ifrån. Däremot inga stora projekt som man gärna drar igång på helgen med alla såna saker som skjutits upp under veckan. Jag är annars expert på att skriva att-göra-listor eller kommer ständigt på nya idéer till hemmet eller trädgården.

Men idag, då tog vi en time out! Så himla skönt att göra det ibland. Bara få lov att vara och göra ingenting! Men ju mindre man gör, desto slöare blir man...

Nellie provade välling för första gången idag. Hon tyckte till en början att det var lite konstigt med nappflaskan. Men till sist drack hon nästan hela smakportionen och verkade tycka att det var gott!

Nu ska jag fortsätta slöa i TV-soffan och göra absolut ingenting! Kolla på någon bra film eller spela några rundor Ruzzle och äta lite mer godis kanske... ;)

Cessan