tisdag 26 februari 2013

BOKREA


Årets bokrea har dragit igång! Jag och Nellie åkte och hämtade ut vår bokpåse som jag förbokat på Maxi. Det var ganska mycket med folk som trängdes och letade bland alla böcker, så det var så smidigt att bara gå och hämta ut påsen i förbutiken och betala. 

Ellens bok, Ellen och Olle leker, Fia och djuren på dagis
Det blev böcker till barnen. Jag själv får inte tiden att sätta mig ner med en bra bok för tillfället känns det som. Men kanske jag skulle ta och ladda ner en ljudbok. Den kan man ju lyssna på när man står i tvättstugan och viker tvätt eller städar. Kanske jag också ska ta mig tid att möta Mr.Grey!? Mannen från boken "Femtio nyanser av honom" som många kvinnor talar om nu. 

Ingrid träffar djuren, Max kaka, Nejlika har en potta

Två av böckerna har vi redan hunnit läsa. Klart godkända av Nellie som satt alldeles stilla och gjorde små nöjda ljud under sagostunden.



Jag köpte två böcker till Nova. Hon är inte så förtjust i att läsa. I alla fall inte läsläxan från skolan... Kanske dessa två böcker intresserar henne.

Galna gatan & Världens bästa kompis

Har du fyndat någon bra bok på bokrean!?

Cessan


lördag 23 februari 2013

LÖRDAG & MYS

Vackra ranunkler på köksbordet 
❤ vårfeeling   
 Det blev en härlig start på denna lördagen! Nellie sov i sin egen säng till 06.30, drack en flaska välling och somnade om i vår säng och sov vidare till 09.00!! Det var till och med så att vi gick upp och väntade och väntade på att hon skulle vakna. 

Mannen åkte med äldsta sonen som skulle spela fotbollsmatch i förmiddags. En av de andra två tonårskillarna cyklade till fotbollsträningen och den tredje tog extra lång sovmorgon till efter lunch. Nova åkte med en kompis till kulhuset som i kväll ska sova över hos oss. Jag och Nellie hade inget planerat denna lördag. Vi har varit hemma, fixat lite smått, myst och lekt.


Nellie har upptäckt sin lära gå vagn! Med ett hårt grepp om handtaget och med små stapplande ben går hon rakt fram tills det tar stopp.


När det tar stopp och hon fastnar skriker hon till tills vi hjälper henne och det går att köra vidare.


Vi tog även en liten promenad med den stora vagnen. Gångbanorna runt området var fullt med isfläckar och det gällde att ta det försiktigt för att inte vurpa... Mössan glömde jag hemma och det var kallt om öronen vill jag lova! Nu sitter jag och värmer mig med en kopp te och lyssnar genom kvällens mello bidrag på webben. 

Det är tur att det går att skapa lite vårkänsla inomhus, för utomhus är det långt i från... 

Njut av din lördag!

Cessan

fredag 22 februari 2013

BESÖK I PÅSKBYN


Det gäller att ta tillfället i akt! En liten stund för mig själv vid datorn när bebisen sover... :) Eftersom hon de senaste veckorna vägrat att sova i sin säng om dagarna provade jag att lägga henne i vagnen. Hon somnade bums!! Ett vinnande koncept kanske!?

Igår tog jag och tjejerna liten utflykt och besökte Påskbyn! 


Bland alla knalliga färger fick man sig en riktig vår boost! Åh, vad härlig det ska bli med vår! :) Det fanns massor av påskppynt. Jag brukar inte pynta så mycket till påsken. Vi brukar hänga upp färgglada utomhusägg i ett träd i trädgården i pastellfärger. Några blåste sönder förra våren, så jag köpte några nya prickiga ägg att uppdatera med. 



Bland alla roliga utomhusleksaker fanns det en vindsnurra i form av en blomma som jag tänkte sätta i en kruka utanför Nellies fönster. Då kan hon se hur den snurrar från sitt rum när vinden blåser. 


Nellie satt i vagnen och tittade med stora ögon på alla påskkärringar, ägg och färger.


Sen tog vi en fika på Farmor Idas café och Nellie drack sin eftermiddagsvälling.



Dagens utflykt blir inte lika spännande... En sväng till Maxi ska det nu bli för att fylla upp kylskåpet innan alla storebröderna kommer... Det går åt lite mat med tre tonåringar ;)...Och så får vi ladda upp med lite gott till fredagsmyset i kväll!


Ha en lovely fredag!

Cessan


tisdag 19 februari 2013

SPORTLOV


Min sjuåring har verkligen gått om mig tekniskt! (Inte för att jag är super teknisk, men lite  hum om saker och ting har jag i allafall...trodde jag) Nova frågade mig om en låttitel och ville ha hjälp med att lyssna på den. Jag satt med Nellie i famnen och gav henne välling och kunde i det läget inte hjälpa till att ta fram låten på datorn. "Det gör inget Mamma, jag spelar den i köket!" ...Och vad händer!? Jo, klick, klick på mobilen och låten "Call me maybe" spelar från airplay stationen i köket!! ...Har jag lite att lära maybe!? ;)

Det här är andra dagen på sportlovet. Jätte skönt att slippa morgonstressen som oavsett hur tidigt man än går upp infinner sig. Nova har lekt med sin lillasyster hela morgonen. Läst böcker och gungade henne i gungan. Sen tog vi en sväng till Barnmottagningen för att lämna in några av Nellies prover. Äntligen!! För första gången på fyra månader var proverna positiva!! Lilla magen verkar må bra nu :)


Nova har en playdate och det busas för fullt. De dansar och spelar in videos med mobilen. Nellie är överlycklig när flickorna kommer ner från Novas rum på ovanvåningen emellanåt och leker lite med henne.

Igår gjorde jag en förbeställning med lite nya barnböckerbokrean. Bara att hämta ut och betala i förbutiken på Maxi nästa måndag. Det ska bli kul att läsa några nya böcker även om MAX böckerna är Nellies favoriter!

 

Cessan



söndag 17 februari 2013

I BARNRUMMET


Då vi tog en sväng till Maxi i förmiddags för att handla fick en trevlig inredningstidning följa med oss hem. Med en semla till eftermiddagsfikan satt jag och bläddrade och inspirerades av min nya tidning. En ny tidning är ett sant nöje att bläddra i :) Det är ibland bara det lilla som ska till för att man ska få en ny kick. Och det fick jag.

Här kan man hänga med dockan :)
Jag hämtade in Novas gamla barnbord och stolar som hon hade på sitt rum då hon var mindre. Det har stått i garaget ett tag med en hel del ritmärken som påminde om massor av användning. Men med en rejäl rengöring fick jag bort det mesta och tänker bättra på den vita färgen när våren kommer och man kan måla utomhus.

"Hej dockan! Här kan vi ha tebjudning, nallen är också bjuden!"
Nellies babyrum förändras allt eftersom hon växer och blir större till ett barnrum. Jag har plockat undan babygymmet och babysittern... Det är inget som används längre. Nu är det nämligen bara en sak som gäller, det är att stå eller gå längs möbler hela dagarna långa.

Söta Rubens Barn dockan Oliva

I morgon börjar sportlovet och det ska bli så skönt att slippa skynda iväg till skolan tidigt om morgnarna. Kanske det till och med kan bli lite sovmorgon i morgon!? :)

Cessan

torsdag 14 februari 2013

ALLA HJÄRTANS DAG ❤

En bra stund innan väckarklockan ringde i morse fick jag viskat i örat: "Mamma, idag är det alla hjärtans dag!!"... Nova går verkligen all in på denna dagen. I en hel vecka har det pysslats med kort, teckningar och pärlbrickor. Och det delades ut till alla i familjen i morse. 

KÄRLEK 


Dagen till ära blev det en topp med hjärtan. Och ett litet paket väntade efter skolan med en skinnjacka från H&M som min lilla fashionista trånat efter i stan... Så glad hon blev när hon öppnade paketet!! :)



Barnens farmor och farfar svängde förbi i eftermiddags med presenter till barnen och vackra rosa tulpaner till bordet :)

Finaste teckningarna värmer i hjärtat 

LOVE is in the air   Det ska vi fira lite i kväll med god thaimat och soffmys.


Önskar dig en glad alla hjärtans dag!! :)



Cessan

onsdag 13 februari 2013

VINTERLANDSKAP


Ute är det ett snötäckt, frostigt vinterlandskap. Idag blir det en innedag i värmen med mysisbyxor. Lite av de vanliga hushållssyslorna är gjorda. 

Jag satte Nellie i bärselen medan jag tog ett varv med dammsugaren. Då vet jag att hon inte smakar på tidningshögen i köket eller sitter och biter på sladdarna till lamporna eller hittar på något annat bus ;)


Skönt att sova hos mamma <3
I helgen kom till slut några ramar upp till vår tavelvägg på ena väggen i köket. Lite provisoriskt fick det bli innan jag hunnit framkalla alla fotona som är tänkta att sitta där. 



Förr då man fotade med kamerarullar framkallade jag direkt då de var fulla. Numer ligger ju alla foton i datorn... När tid och lust finnes tänkte jag göra några fotoböcker med de bästa bilderna. 

De små tavlorna pysslade jag och Nova med tillsammans i somras. Små canvasdukar med lite färg och bokstavsschabloner :)



Snart är det dags att hämta storasyster på skolan. Kanske vi ska köpa semlor med oss hem till i kväll!? Fettisdagen får firas så här dagen efter... 

Cessan

fredag 8 februari 2013

TRÄDGÅRDSPLANER


Så var det äntligen fredag igen!! Storebröderna kommer och det blir som vanligt tacos på menyn följt av Gladiatorerna på TV och godis. 

Normalt sett denna tiden på året brukar jag sitta och planera och skissa på trädgården och vårens och sommarens projekt. Inga skisser har det blivit än, men lite idéer har jag. 


Trädgårdsportal
Love rosor <3
Det blir inga större planer i år, förutom en sandlåda och ett staket med grind så att vi inte har en liten bebis på rymmen. 


Nova var nämligen expert på att gå på egen upptäcksfärd och hälsade på hos grannarna när hon var mindre...

Minns speciellt en gång då hon kan ha varit runt 3 år och helt plötsligt var borta! Vi letade och ropade på henne och hittade henne hos grannen. Där satt hon i soffan i deras uterum med tonårsdottern och läste skvallertidning!! Haha... Vilken syn! Dom hade frågat om mamma och pappa visste om att hon var hos dem och givetvis nickade hon och sa ja!


Det är inte alls säkert att lilla Nellie får lika stort socialt behov och blir lika våglig som sin storasyster, men staket och grind känns som ett måste om vi ska få lite lugn och ro. Tror med största sannolikhet att vi har en gåendes ettåring i sommar!


Nova i smultronlandet <3 Hennes favoritplats!
Så skönt det ska bli att slippa strumpor och bara stoppa ner fötterna i sommarens favoriter -Calou Clogs!
Åh, vad jag längtar till vår och sommar nu när jag tittat igenom lite gamla trädgårdbilder!!
Om ni vill se mer har jag ett album på Styleroom.se som heter trädgården-mitt smultronställe.


Cessan



onsdag 6 februari 2013

I KALENDERN DENNA DAG...


Jag har sagt det förut... men det är inte klokt vad dagarna bara susar i väg! 

När man bokar in annat i kalendern och ska klämma in de vanliga rutinerna med familjen kommer visst lite annat i hemmet efter lite... 

I förmiddags åkte jag till Barnmottagningen med Nellie för läkarbesök. Hennes längd och viktkurva börjar se bättre ut. Äntligen går hon upp i vikt och växer! Det verkar mest troligt att det är är allergi mot komjölksprotein och majsprotein. Nya allergitester ska tas igen om några månader. 

Nellie och jag har nyligen promenerat och hämtat hem från skolan. Vi tog vår eftermiddagsfika och mumsade på sockerbullarna som vi bakade igår. 


Nellie satt och lekte med en slickepott och bakmått medan det knådades deg :)


Efter fikan fick det bli en liten tur till akuten med Nellie. Hon slog munnen i golvet och blödde rejält... Ändå hade hon en vadderad lekhjälm på huvudet... Inget behövdes sys tack och lov. 
Nu har hon värsta fläskläppen stackaren :( 
I kväll ska jag till frissan och fräscha till topparna lite. Det har gått alldeles för lång tid mellan klippningarna denna gång. Det ska bli riktigt skönt med lite egentid hos frissan, läsa lite skvallertidning och luta sig tillbaka och bli ompysslad en stund :)


Cessan




lördag 2 februari 2013

MELLO - NU KÖR VI!!



Vi har kickat igång denna lördagen med långfrukost och har planerat att röja undan i garaget. Det går praktiskt taget inte att komma ut där för alla kartonger, papper och annat skräp som samlat sig där. Lite maratontvätt  i tvättstugan ska jag hinna med också innan kvällen då det är start för Mello!

Gina Dirawi och Danny Saucedo

Härliga programledare i år -Gina Dirawi och Danny Saucedo :)

Klockan 14.00 läggs låtarna upp för lyssning på webben. Av kvällens tävlande är mina favoritartister David Lindgren och Cookies N Beans, sen får vi se vad de har för låtar att erbjuda. 

Nu ska min lilla bebis få sin gröt innan lördagens bestyr!
Gårdagens Nellie i härligt färgsprakande KATVIG topp och leggings



Ha en lovely lördag!! 
Cessan