tisdag 7 maj 2013

NELLIE 1 ÅR!

 
 
Det är verkligen högtryck! Solen skiner och det spås att bli årets hittills varmaste dag. Det är heller ingen vanlig dag... För idag är det Nellies 1-årsdag! :)


 
Tänk att det är ett helt år sedan vi fick vår lilla flicka . Den sjunde familjemedlemmen i vår familj den 7 maj och dessutom föddes hon på förlossningsrum nummer sju :) Ja, nu är vi verkligen i seven heaven.
 

I morse gick vi upp lite tidigare för att fira Nellie. Lite innan 07.00 gick vi in till en sovande 1-åring med paket och ballonger och sjöng "Vi gratulerar".
Med en nyvaken och överraskande blick tittade hon på oss och undrade vad som stod på... Och diggade när vi sjöng.
 
Kan man äta denna tro!?
 Igår tog vi en runda i trädgården och upptäckte en massa kul och tittade på blommor. I ungefär tre veckor har Nellie kunnat gå. En helt ny värld har öppnat sig. Lite svårt är det att gå i skorna...
 

Nu vaknade Nellie från sin förmiddagslur och vi ska fortsätta att fira hennes födelsedag!


GRATTIS på 1-årsdagen hjärtat!

 

Cessan


















lördag 4 maj 2013

PLANTERINGSDAX

 
Det var ett strålande vackert vårväder att vakna till i morse. Jag tog en tur till blomsterhandeln och botaniserade bland en massa fina blommor, växter, härliga örter och plantor. Det riktigt kliar i fingrarna efter att plantera och göra i ordning i trädgården och på altanen.
 
 
Det blev några tomatplantor som förhoppningsvis kan ge lite goda körsbärstomater. Ett par Rosmarinplantor som jag tänkt ställa i kruka nära till hands till grillen, kan vara lite trevligt att bryta av några kvistar och ge grillningen lite smak. Dessutom är de väldigt dekorativa i sina blad.
 
 
Jag gillar att strosa runt i trädgården i mina trädgårdsbyxor från Garden Girl. Ett av mina bästa köp faktiskt. Så skönt att ha ett par byxor som tål lite och som får lov att bli smutsiga. Sköna knäskydd och fullt med bra fickor och spännen till allt möjligt, som sekatören som alltid finns till hands.
 


 Nya jordgubbsplantor eftersom de gamla gjort sitt, som barnen kan gå och plocka i sommar. Underbar lavendel som jag älskar fick också följa med hem.
 
 
Utanför Nellies rum planterade jag en kruka med murgröna och satte hennes blomma som snurrar i vinden. Den tyckte hon väldigt mycket om! Flera gånger har hon gått och ställt sig vid fönstret och tittat ut när den snurrat.
 

 
På eftermiddagen kom min fina vän Rebecca på besök! Det var så länge sen vi sågs, men trots att det ibland blir långt mellan våra träffar känns det alltid som om vi sågs igår. Och sååå mycket vi har att prata om alltid!
 
Det har varit en härlig lördag! :)
 

Cessan

 

fredag 3 maj 2013

VÅREN ÄR HÄR! ...OCH JAG MED IGEN!


Nu var det på tok för länge sedan som jag bloggade! En rejäl släng av influensan sänkte nästan hela vår familj under ett par veckor och med den försvann orken och inspirationen... Men vad är väl mer uppiggande och inspirerande än när solen skiner, temperaturen stiger, naturen knoppas och det är VÅR!! Äntligen!!
 
 
Idag kom kommunens gatubil och sopade bort all grus från gatorna och Nova var inte sen med att hoppa i rullorna och susa ner för gatan direkt när hon kom hem från skolan.
 
Nellie stod och hejade på storasyster och ropade "JA" och vinkade. Ett av de två ord som hon nu kan, förutom "Mamma".
 
 
Förra helgen högtryckstvättade och såpade vi altanen och flyttade ut alla utemöblerna. Så skönt med detta extra rum under vår och sommartiden. Nellie tycker att det är toppen att vara där ute. På tisdag fyller vår lilla tjej 1 år! En liten sandlåda som ska få komma på plats på altanen väntar i bland paketerna. Det blir säkert en skojjig aktivitet i sommar! :)
 

I Aftonbladets nya bilaga Styleroom finns det en bild från vår altan och pergola. Finns i butik mellan 30 april -  27 maj. Fler bilder finns på  Styleroom.se
 
 
Och på tal om butik så måste jag fixa lite matshopping på Maxi inför helgen. Vi hörs!
 
 
Trevlig fredag! :)
 

 Cessan