fredag 21 september 2012

Tio små tår

Tårna har inga namn...!? Låg med bebisen i sängen igår morse och visade vad alla fingrar heter. Tummetott, slickepott, långeman, gullebrand och lille vicke vire.

Och så tårna! Stortå, lilltå... Men dom andra...ehh....!? "Vänta lite bebisen... mamma ska kolla Wikipedia". Och faktiskt, till skillnad från fingrarna har tårna inga särskillda namn. Så vi får väl komma på egna!

Stortå, långetå, mellantå, lagomtå & lilltå

Igår var det studiedag i skolan. Så vi tog det lugnt med lite hemmamys.
Bloggkompisen Louice kom förbli och bytte lite kläder som hon haft i sin bloppis mot kläder som Nova växt ur. Så bra att kläderna kan komma till användning igen!
Nova hade dock lite svårt att slita sig från vissa plagg som hon tycke att hon nog kunde ha andå, fast att dom var för små...

Pärlpyssel
Sen bagav vi oss på tandläkarbesök. Det blev lite stressigt, men vi hann precis i tid.
För när vi skulle gå ut ur huset och Nova öppnade dörren flög det in en liten fågel i racerfart ovanför våra huvuden! Nova skrek, jag skrek och stackars Fredrik som jobbade hemifrån kom rusande nerför trappan och trodde att det hänt något allvarligt... haha!

Väl hos tandläkaren med andan i halsen, glada för att vi faktiskt kom en minut innan utsatt tid, var tandläkaren lite försenad! Så vi fick sätta oss en stund och vänta. Nova lånade min mobil och filmade med roliga kommentarer, båtarna och lastbilarna utanför fönstret i väntrummet. Den gamla farbrorn som också satt och väntade såg lite måttligt road ut när han också kom med på en liten förbisvepande frekvens... haha :)



Att gå till tandläkaren har blivit en vana. Nova har fått slipa sina tänder med 12 veckors mellanrum för att bettet ska komma rätt med de nya tänderna. Så hon hoppar upp tandläkarstolen och säger inte ett ljud... om tänderna i allafall. Hon har alltid massor av saker att berätta för tandläkaren. Lite svårt när alla slangar och instrument ska vara i munnen samtidigt.

Liten leksak får väljas i burken som vanligt, och jag får frågan om vi inte kan ta en shoppingtur för att hon varit så duktig!?

I 7-års present fick Nova presentkort på både H&M., Kapp Ahl och BR leksaker. Väldigt uppsakttat att få välja vad man vill alldeles själv!
Super bra för mig med då det pekas på allt hon vill ha. "Men så bra att du har presentkort! Köp vad du vill! " säger jag då. ...Men i detta läget väljs ju bara sakerna som hon verkligen vill ha. Denna gång blev det ett bodysplash med glitter och oemotståndlig doft! ;)

Bodysplash

Mina kusiners pappa, Palle, kom på soppmiddag och fotbollskväll. Han delar fotbollsintresset med Fredrik. Jag sitter gärna med i soffan, men pratar nog lite ihjäl fotbollsmatchen ;)

I dag blir vi fullt hus igen! Killarna kommer i eftermiddag och det blir tacos i vanlig ordning. En stående maträtt varannan fredag. Nästan så att det blir förvåning om det inte serveras tacos.

Veckans bästa dag är här! I kväll blir det fredagsmys! :)

Cessan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar